Noen ganger kan man ha behov for å utsette betalingen av kredittkortregningen. Ønsker du å utsette betalingen en måned eller to kan du velge å nedbetale kredittkortfakturaen over tid. Har du mulighet å betale minstebeløpet som kreves inn, anbefaler vi deg å gjøre dette konsekvent for å unngå unødvendige purringer og ekstra omkostninger.
 
Lag en fornuftig nedbetalingsplan
Som hovedregel er det best å betale kredittkortfakturaen ved forfall for å unngå unødvendige rentekostnader. Men, enkelte ganger kan det være nødvendig å tilbakebetale kredittkortbruket over flere måneder hvis likviditeten er dårlig. Dette trenger heller ikke å koste så mye som man tror hvis man holder seg til en fornuftig nedbetalingsplan.

Generelt anbefaler vi at nedbetaling av et større beløp på kredittkortet ikke bør ta lengre tid enn 5 måneder.

Her kommer et eksempel som viser hva det vil koste deg hvis du velger å nedbetale et beløp på 15 000 kroner, i like store avdrag over tid.

La oss si at du nettopp har vært på ferie og brukt 13 000 kroner på ulike varekjøp, 1 000 kroner på minibankuttak i Norge og 1 000 kroner på minibankuttak i utlandet.

Nedbetaling

 Renter

Gebyr for minibankuttak innland

 Månedlig innbetaling

 Total kostnad

ved forfall  0 kr  60 kr  15 060 kr  60 kr
innen 3 måneder  589 kr  60 kr  5 216 kr  649 kr

Velger du å utsette betalingen med 3 måneder vil dette koste deg 649 kroner for hele nedbetalingsperioden. 

Opplever du større økonomiske utfordringer bør du vurdere å refinansiere din kortsiktige gjeld i form av kredittkort eller forbrukslån. Ta en prat med oss så finner vi en løsning som passer deg og din økonomi.