1. Hvorfor skal man bruke kredittkortet fra lokalbanken? 
Det er mange fordeler med å bruke kredittkort fra banken som er din hovedbank. Du får samme pin, god oversikt i mobilbank-appen og rask hjelp ved svindel. Oversikt er vel stikkordet her, og selvfølgelig god hjelp fra rådgiveren din i banken om du trenger det. Vi må og nevne viktigheten av å bruke kredittkort på nett og reise, dette er det sikreste for deg som kunde. Du har gode reklamasjonrettigheter hos oss, som er veldig aktuelt å nevne i forbindelse med Thomas Cook-konkursen. Det kan du lese mer om her.

2. Hva betyr gjeldsregisteret for kunden? Er det slik at man må avslutte alle kredittkort?

Vi vil ikke anbefale å avslutte alle kredittkort, ett kort bør du beholde da det er mange fordeler med å bruke kredittkort. Husk og at du kan sette ned kredittkortgrensen, om den er mye høyere enn du har behov for. All kreditt vil stå oppført som gjeld, og påvirke dine lånemuligheter. Snakk med oss i banken om du trenger hjelp til en opprydning.

3. Når bør man bruke kredittkortet i stedet for bankkortet?

Du bør bruke kredittkort på netthandel, ved abonnementstjenester, i utlandet, kjøp av reise, større varekjøp, kjøp av varer du kanskje skal returnere, og ved uforutsette utgifter. Dersom kortinformasjon kommer på avveie, er det ikke direkte tilgang til din konto og penger. I tillegg har du en leveringsgaranti som dekker feil vare, vare ikke levert, vare ødelagt ved mottak og leverandør-konkurs.

4. Hva er dine beste tips til fornuftig kortbruk i høstferien?

Skal du reise utenlands i høstferien anbefaler vi å bruke kredittkortet som hovedkort med tanke på sikkerheten. Du får og full oversikt i mobilbank-appen over alle transaksjoner. Du bør og betale (minimum 50 % av) reisen med kredittkortet, da er du dekket av reiseforsikringen i kortet. Du har og ID-tyveri forsikring i kortet. Det forutsettes at kredittkortet har vært brukt de siste 45 dagene, eller har utestående rentebærende kreditt. Vi synes og det er et godt tips å bruke kredittkort når man betaler hotell og leiebil, som ofte reserverer store summer på kortet da de de tar høyde for at du kan gjøre skade på rommet eller bilen du leier. Bruk kredittkortet så påvirker ikke reservasjonen kontoen din.