Uansett om du har tenkt å besøke dine lokale forhandlere eller handle med kaffekoppen i hånda fra sofakroken, er det viktig at du planlegger godt. Da slipper du unødvendig stress og får mer tid til julekos med dem du er glad i.

Vi kan dessverre ikke få unna julestria for deg, men vi kan gi deg noen gode tips som vil gjøre julehandelen enklere og tryggere, slik at du kan senke skuldrene og nyte førjulstiden.

 1. Ikke vent med julehandelen til desember – begynn allerede nå og få unna det meste av julegaver i god tid før julestria setter inn for fullt. Skal du handle på nett, er det mange gode tilbud akkurat nå med Black Week, Black Friday og Cyber Monday i vente. Får du tidlig julepakkene i hus kan du hygge deg i hele desember. Penger kan du spare også ved å slå på gode tilbud. 

 2. Kjøp julegavene lokalt og støtt nærmiljøet. Unngå å handle på de travleste tidspunktene og velg roligere handleturer med mindre mennesker til stede. Det gjør julehandelen mindre stressende og gir større rom for hyggelige samtale med de butikkansatte på trygg avstand. 

  Både ditt kredittkort og bankkort er kontaktløse så du slipper å taste PIN når du handler for under 500 kr.

  Det samme gjelder om du har en smartklokke fra Fitbit, Garmin eller har aktivert kortene i Google Pay. Betal med et pip uavhengig av beløpsstørrelse og kos deg på handleturen.

  Vil du ikke gå i butikken, spør om hjemmelevering eller mulighet for å bestille på nett. Stadig flere lokale forhandlere velger nå å strekke seg langt på denne fronten for å tilby kundene gode lokalvarer til jul. 

 3. For deg som har tenkt å fylle opp handlekurven digitalt, er det nå enda enklere å sjekke ut. Kredittkortet har blitt digitalisert, slik at du kan hente kortinformasjonen din med ett par tastetrykk, fremfor å lete etter lommeboka. Mindre tid til formaliteter mer tid til hygge.

  Og husk, skal du handle på nett – bruk kredittkortet! Da er du i trygge hender dersom julegavene skulle bli borte eller den kostbare vesken du bestiller til mor viser seg å være «fake». 

  Du får også større handlefrihet og en kostnadsfri betalingsutsettelse på inntil 45 dager. Da kan du handle nå og betale i desember med god samvittighet.

  Sist, men ikke minst bruk sunn fornuft og godt nettvett når du handler fra sofakroken. Sjekk våre sikkerhetstips til en trygg netthandel så slipper du ubehagelige overraskelser.

  Vi ønsker deg og dine en hyggelig førjulstid!