Når gikk du sist gjennom forsikringene dine? Du husker kanskje ikke, og det er ikke så rart. Forsikringer er gjerne noe som kommer med tiden og livets mange faser. Du leier din første bolig – får deg innboforsikring. Drar på ferie – ordner med reiseforsikring. Får ditt første barn, bil, hus, gjeld.

Men hvor godt dekket er du egentlig? Eller kanskje har du ingen forsikringer, og ikke aner hvor du skal begynne?

– Er du i tvil om du er riktig forsikret anbefaler vi deg å ta en prat med din lokale rådgiver i banken, sier Heidi Haakensveen, kommunikasjonsrådgiver i Eika Forsikring.

Hun påpeker at dersom noe har endret seg i livet ditt, bør du sjekke slik at du er riktig dekket dersom noe skulle skje.

– Kanskje har du flyttet, kjøpt deg bil, eller gjort andre investeringer som påvirker verdiene dine. Rådgiveren i lokalbanken hjelper deg og gir deg råd om hva du bør velge av forsikringer, sier Haakensveen.

Har du forsikret alt du eier?

Boliger forandrer seg – og det samme gjør forsikringsbehovet. Det er du selv som bestemmer hvor mye du ønsker å forsikre innboet ditt for. Er det lenge siden sist du beregnet denne summen, kan det lønne seg å gjøre dette på nytt siden du kanskje har fått flere og større verdier. Husk at det er viktig at forsikringssummen er tilstrekkelig, slik at du unngår å være underforsikret dersom noe skulle skje.

Er du usikker på hva forsikringssummen skal være, kan du ta kontakt med rådgiver.

- Med en innboforsikring fra Eika er du sikret dersom du får brann- eller vannskader. Skulle hjemmet ditt bli ubeboelig, dekkes utgifter til alternativt bosted mens huset gjøres i stand. Innboforsikringen dekker også nødvendige tilpasninger av boligen din dersom du blir skadet eller fysisk handikappet på grunn av en ulykke. Innbruddsskader og tyveri av låst sykkel er også en del av forsikringen, forklarer Haakensveen.

Kjøp innboforsikring i dag – og få 10 prosent rabatt

Har du store verdier hjemme, og på utearealet ditt, bør du vurdere å oppgradere til Innbo pluss. Da er du blant annet dekket med inntil 100.000 kroner dersom en plutselig og uforutsett ytre hendelse skader innboet i boligen din. Innbo som blir skadet under flytting med egen bil er også dekket.

Du har større verdier enn du tror


Har du den rette bilforsikringen?

Riktig bilforsikring er også viktig, og her finnes det flere ulike forsikringsalternativer å velge blant. Det enkleste alternativet er ansvarsforsikring, som alle bilførere er lovpålagt å ha. Den erstatter skader bilen kan påføre andre mennesker og ting, men ikke skader på ditt eget kjøretøy.

Har du en gammel bil, kan det hende det holder å kun ha ansvarsforsikring. Men husk at bruksverdien på bilen din kan være stor, selv om bilen er gammel. Det kan derfor være lurt å tenke gjennom hva de vil koste deg å erstatte bilen, eller skadene bilen har blitt utsatt for dersom du skulle bli utsatt for en eller annen form for skade.

- Med delkasko er du dekket for brann, tyveri og glasskader på bilens ruter. Med kasko har du i tillegg dekning for skader på egen bil ved sammenstøt, utforkjøringer eller velt.

Maskinskade er også dekket med kaskoforsikring i tillegg til bagasje og ekstrautstyr, forklarer Haakensveen.

Kjøp bilforsikring i dag i dag – og få 10 prosent rabatt

Ved alle forsikringsalternativene kan du velge tilleggsforsikring for ulykke. Den dekker skade på både fører og passasjer(er), og gir en ekstra erstatning i tillegg til ansvarsforsikring ved invaliditet eller død.

Ønsker du en av markedets beste bilforsikringer, og vil være helt på den sikre siden, kan det lønne seg å oppgradere til Bil Pluss. Med dette alternativet får du for eksempel leiebil i hele perioden bilen repareres. Er du uheldig og fyller feil drivstoff på tanken, eller mister bilnøkkelen, dekker Bil Pluss også det.

Se hva de ulike forsikringsalternativene dekker, og finn det alternativet som passer best for deg

Hvor mye er kofferten din egentlig verdt?

Har du noen gang reflektert over hvor store verdisummer du reiser med? Hva gjør du så hvis uhellet er ute og kofferten forsvinner – og du har langt større verdier i kofferten enn hva forsikringen din dekker?

Kjøp reiseforsikring i dag – og få 10 prosent rabatt

Det er ikke mye som skal til før det lønner seg å oppgradere reiseforsikringen. Har du for eksempel en sykkel til en samlet verdi av 7.000 kroner, reisegods til 60.000 kroner (enkeltperson), eller verdigjenstander til 20.000 kroner (enkeltperson), bør du oppgradere til Reise Pluss. Med denne reiseforsikringen får du høyere utbetalinger og utvidet dekning ved avbestilling av reise. Det er heller ingen egenandel ved skade, og er du i tillegg interessert i actionfylte opplevelser dekker denne forsikringen mange aktiviteter.

Og husk – reiseforsikringen gjelder med en gang du forlater huset. Å ha en helårs reiseforsikring er derfor en langt billigere løsning enn å kjøpe seg en forsikring som kun gjelder for en enkelt reise.

Dette dekker reiseforsikringen din